Personvern | Brukte bildeler til din bil - NBF Bildeler

Norges Biloppsamleres Forening personvernerklæring for nbfbildeler.no

 

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Norges biloppsamlers forening samler inn og bruker personopplysninger på www.nbfbildeler.no.

Innledning

Nbfbildeler.no er en base hvor en kan anskaffe brukte bildeler til kjøretøy. Basen speiler beholdningen av bildeler til en rekke medlemsbedrifter.

Kontaktinformasjon
Navn/foretaksnavn: NORGES BILOPPSAMLERES FORENINGS SERVICEKONTOR
Forretningsadresse: Essendrops gate 3, 0368 OSLO
Organisasjonsnummer: 987 627 948 

Kort oppsummert

Når du ønsker å kjøpe et produkt eller forespør informasjon om et produkt av interesse på basen - så vil vi be om følgende personopplysninger (i et elektronisk skjema):

I tillegg samler vi som oftest inn registreringsnummer på kjøretøy.

Dersom du velger å kjøpe en vare må du også oppgi kredittkortnummer til vår betalingsløsning.

Disse opplysninger blir sendt til den respektive forhandler som vil ha et eget opplysnings- og behandlingsansvar av personvernopplysninger og som er forpliktet til å opplyse deg om dette.

Vi trenger disse opplysninger for å kunne gi deg videre informasjon om produktet du forespør eller for å kunne sende deg varen som du har kjøpt.

De personlige opplysninger som er nevnt over er av berettiget interesse for at vi medlemsbedriften skal kunne ta kontakt med deg for videre oppfølging av forespørsel eller for å kunne sende ut den bestilte varen.

Du som kunde skal da – i forbindelse med ordre/forespørsel - motta en tilsvarende informasjon fra forhandleren om hvordan dine opplysninger vil bli behandlet.

Oversikt over medlemsbedrifter på nbfbildeler.no

Sletting / anonymisering

Opplysninger om deg vil oppbevares i inntil 3 måneder for å kunne spore opp potensielle forespørsler/bestillinger – dine personopplysninger vil etter dette bli anonymisert. Merk at dette kun gjelder opplysninger på nbfbildeler.no – opplysninger som er hos forhandler vil ha egne krav.

Analyse

Nbfbildeler.no samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende til analyse.

Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Data som vi benytter til analyse skjer med berettiget interesse som behandlingsgrunnlag. (GDPR art. 6 f).

Personopplysninger til tredjepart

 

Kjøp med kredittkort

For varer som kan kjøpes på nbfbildeler.no, så sørger nbfbildeler.no for å fasilitere overføring av penger fra ditt kredittkort til forhandleren som har produktet du har kjøpt.

I forbindelse med dette må du oppgi et kredittkortnummer til vår betalingsløsning som er levert av NETS/DIBS. NETS/DIBS sørger for den tekniske prosessen med å håndtere betaling av varen I forbindelse med produkter. NETS/DIBS er i denne rollen en databehandler for den respektive forhandler og vil ta vare på personlige opplysninger/kredittkortopplysninger i 2 år.

 

Andre parter

Utover dette vil ikke nbfbildeler.no dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger enn som beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet, eller dersom vi får ditt samtykke.

 

Dine rettigheter

Norges biloppsamlers forening anser ikke Nbildeler.no til å være en «tjenesteleverandør» hvis hensikt er å holde på kunder gjennom abonnement/kontigenter. Vi vil derfor ikke kunne utlevere dine personopplysninger på et elektronisk format som gjør at du enkelt skal kunne bytte «tjenesteleverandør»

 

Retten til innsyn/sletting/korrigering

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som nbfbildeler.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Vi vil i hovedsak sende opplysningene på en sikker måte i elektronisk form – merk at du må kunne bevise din identitet på en betryggende måte før vi kan utlevere disse opplysningene.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, men dette vil i praksis ikke ha noe hensikt da en eventuell varehandel er mellom deg og en forhandler.

For å kunne få innsyn i dine opplysninger og eventuell sletting/korrigering av disse så må du sende en e-post til <<>>

Retten til å klage

Dersom du mener at Norges biloppsamlers forening ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til å klage til den aktuelle tilsynsmyndigheten. Dette gjøres ved å sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig på www.datatilsynet.no.

 

 

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Datatilsynet bruker informasjonskapsler for at ulike tjenester på nettsiden vår skal fungere. Du kan lese mer om du ulike informasjonskapslene vi benytter lenger ned.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f), som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Lagring av opplysninger og behandling av opplysninger fra cookies er ikke tillatt med mindre brukeren av nettsiden både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b. Dette gjøres i brukerens nettleser.

Les mer om hvordan du administrerer informasjonskapsler (nettvett.no)

Følgende informasjonskapsler brukes på nbfbildeler.no:

 

NBF_CartID

Brukes for å håndtere forespørselslisten. Denne har en lang varighet slik at vi husker deg på tvers av sesjoner. Ingen identifiserbar informasjon er knyttet til dette.

99 år

CustomerData - kundedata

 

 

CONSENT, !P_JAR

Brukes av Google for samtykker som du har gitt til dem

 

_ga, _gat_gtag_UA_4551369_1, _gid

Brukes i forbindelse med statistikk og analyse av trafikk på nettsted av Google Analytics

 

JSESSIONID - new relic

Brukes for overvåking og stabilitet av teknisk løsning av New Relic

 

ASP_NET_SEssionId

Brukes for sesjonshåndtering

 

 

 

 

 

 

  • Det finnes ingen deler i listen